U3F1ZWV6ZTIxMjc3MDc1NTYzMTAzX0ZyZWUxMzQyMzQxOTExMjEzNg==

طريقة عمل الكشرى المصرى زي المحلات

مكونات وطريقة تحضير الكشري

طريقة عمل الكشرى المصرى زي المحلات

الكشري من اجمل الاطباق التي يتميز بها المطبخ المصري فمكونات الكشري بسيطه  مثل البصل العدس الحمص المكرونه الارز لكن طعمه ليس هين ولا بسيط فالكشري يحبه الكبير والصغير لذلك سنقدم لكم طريقه عمل الكشري ومقاديره

 مقادير الكشري

- شعرية : كوب - الزيت النباتي : كوب ونصف - الثوم : 10 فصوص (مهروس) - ملح : حسب الرغبة - الكمون : 2 ملعقة كبيرة (ناعم) - الشطة : ملعقة صغيرة - الأرز : نصف كيلو - معكرونة : نصف كيلو (صغيرة الحجم) - عدس بنّي : نصف كيلو - حمص : نصف كيلو (منقوع ليلة كاملة) - عصير الطماطم : 1 كيلو - البصل : نصف كيلو ,وبعد ان عرفنا المقادير اليكم طريقة عمل الكشرى المصرى زي المحلات

تحضير الكشري

. 1
قطعي البصل الى شرائح ثم رشي عليه دقيق وملح وحمرّيه فى كمية من الزيت مع التقليب المستمر حتى يصبح  ذهبياً ومقرمشاً
.2.
 صفي البصل من الزيت جيداً على ورق مطبخ لامتصاص الدهون الزائدة
.3.
 اسلقي الحمص فى كمية كافية من الماء، وأضيفي ملعقة صغيرة من الثوم المفروم والملح والكمون
.
4. في قدر به ماء مملح مغلي، اسلقي المكرونة وصفيها، ثم قلبيها مع ملعقتان من زيت تحمير البصل حتى لا تلتصق
.5.
 اسلقي العدس وأضيفي له ملح وكمون و3 فصوص ثوم مهروس
.6.
 حمري الشعيرية فى جزء من الزيت المتبقي ثم أضيفي الأرز بعد غسله بالماء وأضيفي قليلاً من الملح والكمون
.7
. افرمي الثوم مع الملح وخذي منه ملعقة كبيرة وضعيها مع ملعقتين زيت وحمري الثوم وأضيفي عصير الطماطم والملح وثوم مفروم نئ، ثم اتركي الصلصة حتى تصبح سميكة القوام
.8
. افصلي 3 أكواب من ماء الحمص بعد سلقه، وأضيفي إليها ملعقة من الثوم المفروم مع عصير ليمون، واتركيهم يغلوا على النار لمدة دقيقة واحدة على النار "لعمل الدقة"، ثم اتركيه جانباً
 .9.
 حضري صلصة الشطة بإضافة ملعقة صغيرة شطة إلى نصف كمية الصلصة الجاهزة لتغلي دقيقة واحدة
.10.
 لتقديم الكشري، نضع الأرز بصحن التقديم أولاً، ثم نصف كمية العدس، ثم المكرونة، ثم نصف كمية العدس، ثم رشة من البصل المحمر، ثم انثري حبات الحمص  المسلوق على وجه الطبق، ثم رشي قليلاً من الصلصة والشطة حسب الرغبه
. قدمي الكشري ساخناً وإلى جانبه أوعية صغيرة من الصلصة والدقة   والبصل والحمص المسلوق.


وصفات كشري جديده

نصف كيلو عدس جبه
نصف كيلو حمص
ربع كيلو مكرونه عاديه
ربع كيلو مكرونه اسباجتي
طماطم معصوره كيلو
1معلقه صلصه
ربع كيلو ارز
ربع كيلو شعريه
4معلقه ثوم مفروم
ملح
كمون
كوبايه خل
قومي بنقع الحمص في مياه ساخنه لمده ساعه
قطعي البصل الي شرائح
ضيفي عليه دقيق
قلبيه جيدا حتي يتفكك البصل ثم
سخني الزيت ضيفي عليه البصل قومي بتصفيه الزيت حتي تخلصي الكميه كلها وتوصلي للبصل المقرمش
قومي بسلق العدس في كميه مياه بسيطه حتي يتشرب المياه ولا تفقدي فائده مياه العدس واصلي اضافه المياه عند الحاجه حتي يستوي
ضيفي نصف معلقه من الملح
قومي بسلق المكرونه وضعي معلقه ملح عليها
اسلقي الحمص ونصف معلقه من الملح
قومي بتصفيه المكرونه المسلوقه  العاديه والاسباجتي
سخني زيت البصل ضيفي عليها المكرونه وقلبي جيدا
سخني شويه زيت وضيفي عليهم  ثوم من الكميه المفرومه حسب الرغبه وكمان كمون وضعي عليهم العدس وقلبي
سخني شويه زيت كمان وضيفي عليه الشعريه قلبيها وضيفي الرز بعدما تغسليه
نص معلقه ملح
وضيفي عليهم مياه واتركيهم حتي يستوي الارز
هاتي حله وحطيها علي النار
ضيفي عليها زيت البصل وكمان الثوم حوالي معلقه ونصف
قبل تسويه الثوم ضيفي الطماطم ومعلقتين الصلصه ونصف معلقه ملح ونصف معلقه كمون  كده خلصت صلصه الكشري

دقه الكشري

حله علي النار فيها زيت البصل وانتظري حتي يسخن وبعدين حطي معلقه كبيره ثوم  قومي بتشويحه علي النار وضيفي نصف معلقه كمون
وقلبيهم كويس حطي عليه كوبايه خل وكوبايه مياه وربع معلقه ملح واعصري عليهم لمونه واتركي المكونات تغلي
وبعدين نزليها من علي النار حتي تبرد
هاتي طاسه وقليل من الزيت وحطي عليها معلقه كبيره شطه وكمان حبه طماطم مقطعه وقلبيه دقيقه علي النار ونزليها
وكده جهزتي اجمل طبق كشري

  

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة