مكونات وطريقة تحضير الكشري
الكشري من اجمل
الاطباق التي يتميز بها المطبخ المصري فمكونات الكشري بسيطه مثل البصل العدس الحمص المكرونه الارز لكن طعمه
ليس هين ولا بسيط فالكشري يحبه الكبير والصغير لذلك سنقدم لكم طريقه عمل الكشري
ومقاديره
مقادير الكشري
- شعرية
: كوب - الزيت النباتي : كوب ونصف - الثوم : 10 فصوص (مهروس) - ملح : حسب الرغبة -
الكمون : 2 ملعقة كبيرة (ناعم) - الشطة : ملعقة صغيرة - الأرز : نصف كيلو -
معكرونة : نصف كيلو (صغيرة الحجم) - عدس بنّي : نصف كيلو - حمص : نصف كيلو (منقوع
ليلة كاملة) - عصير الطماطم : 1 كيلو - البصل : نصف كيلو ,وبعد ان عرفنا المقادير
اليكم طريقة عمل الكشرى المصرى زي المحلات
تحضير الكشري
. 1
قطعي البصل الى شرائح ثم رشي عليه دقيق وملح وحمرّيه فى كمية من الزيت مع التقليب المستمر حتى يصبح ذهبياً ومقرمشاً
قطعي البصل الى شرائح ثم رشي عليه دقيق وملح وحمرّيه فى كمية من الزيت مع التقليب المستمر حتى يصبح ذهبياً ومقرمشاً
.2.
صفي البصل من الزيت جيداً على ورق مطبخ لامتصاص الدهون الزائدة
صفي البصل من الزيت جيداً على ورق مطبخ لامتصاص الدهون الزائدة
.3.
اسلقي الحمص فى كمية كافية من الماء، وأضيفي ملعقة صغيرة من الثوم المفروم والملح والكمون
اسلقي الحمص فى كمية كافية من الماء، وأضيفي ملعقة صغيرة من الثوم المفروم والملح والكمون
.
4. في قدر به ماء مملح مغلي، اسلقي المكرونة وصفيها، ثم قلبيها مع ملعقتان من زيت تحمير البصل حتى لا تلتصق
4. في قدر به ماء مملح مغلي، اسلقي المكرونة وصفيها، ثم قلبيها مع ملعقتان من زيت تحمير البصل حتى لا تلتصق
.5.
اسلقي العدس وأضيفي له ملح وكمون و3 فصوص ثوم مهروس
اسلقي العدس وأضيفي له ملح وكمون و3 فصوص ثوم مهروس
.6.
حمري الشعيرية فى جزء من الزيت المتبقي ثم أضيفي الأرز بعد غسله بالماء وأضيفي قليلاً من الملح والكمون
حمري الشعيرية فى جزء من الزيت المتبقي ثم أضيفي الأرز بعد غسله بالماء وأضيفي قليلاً من الملح والكمون
.7
. افرمي الثوم مع الملح وخذي منه ملعقة كبيرة وضعيها مع ملعقتين زيت وحمري الثوم وأضيفي عصير الطماطم والملح وثوم مفروم نئ، ثم اتركي الصلصة حتى تصبح سميكة القوام
. افرمي الثوم مع الملح وخذي منه ملعقة كبيرة وضعيها مع ملعقتين زيت وحمري الثوم وأضيفي عصير الطماطم والملح وثوم مفروم نئ، ثم اتركي الصلصة حتى تصبح سميكة القوام
.8
. افصلي 3 أكواب من ماء الحمص بعد سلقه، وأضيفي إليها ملعقة من الثوم المفروم مع عصير ليمون، واتركيهم يغلوا على النار لمدة دقيقة واحدة على النار "لعمل الدقة"، ثم اتركيه جانباً
. افصلي 3 أكواب من ماء الحمص بعد سلقه، وأضيفي إليها ملعقة من الثوم المفروم مع عصير ليمون، واتركيهم يغلوا على النار لمدة دقيقة واحدة على النار "لعمل الدقة"، ثم اتركيه جانباً
.9.
حضري صلصة الشطة بإضافة ملعقة صغيرة شطة إلى نصف كمية الصلصة الجاهزة لتغلي دقيقة واحدة
حضري صلصة الشطة بإضافة ملعقة صغيرة شطة إلى نصف كمية الصلصة الجاهزة لتغلي دقيقة واحدة
.10.
لتقديم الكشري، نضع الأرز بصحن التقديم أولاً، ثم نصف كمية العدس، ثم المكرونة، ثم نصف كمية العدس، ثم رشة من البصل المحمر، ثم انثري حبات الحمص المسلوق على وجه الطبق، ثم رشي قليلاً من الصلصة والشطة حسب الرغبه
لتقديم الكشري، نضع الأرز بصحن التقديم أولاً، ثم نصف كمية العدس، ثم المكرونة، ثم نصف كمية العدس، ثم رشة من البصل المحمر، ثم انثري حبات الحمص المسلوق على وجه الطبق، ثم رشي قليلاً من الصلصة والشطة حسب الرغبه
. قدمي الكشري ساخناً وإلى جانبه أوعية صغيرة من الصلصة
والدقة والبصل والحمص المسلوق.
وصفات كشري جديده
نصف كيلو عدس جبه
نصف كيلو حمص
ربع كيلو مكرونه
عاديه
ربع كيلو مكرونه
اسباجتي
طماطم معصوره كيلو
1معلقه
صلصه
ربع كيلو ارز
ربع كيلو شعريه
4معلقه
ثوم مفروم
ملح
كمون
كوبايه خل
قومي بنقع الحمص في
مياه ساخنه لمده ساعه
قطعي البصل الي شرائح
ضيفي عليه دقيق
قلبيه جيدا حتي يتفكك
البصل ثم
سخني الزيت ضيفي عليه
البصل قومي بتصفيه الزيت حتي تخلصي الكميه كلها وتوصلي للبصل المقرمش
قومي بسلق العدس في
كميه مياه بسيطه حتي يتشرب المياه ولا تفقدي فائده مياه العدس واصلي اضافه المياه
عند الحاجه حتي يستوي
ضيفي نصف معلقه من
الملح
قومي بسلق المكرونه
وضعي معلقه ملح عليها
اسلقي الحمص ونصف
معلقه من الملح
قومي بتصفيه المكرونه
المسلوقه العاديه والاسباجتي
سخني زيت البصل ضيفي
عليها المكرونه وقلبي جيدا
سخني شويه زيت وضيفي
عليهم ثوم من الكميه المفرومه حسب الرغبه
وكمان كمون وضعي عليهم العدس وقلبي
سخني شويه زيت كمان
وضيفي عليه الشعريه قلبيها وضيفي الرز بعدما تغسليه
نص معلقه ملح
وضيفي عليهم مياه
واتركيهم حتي يستوي الارز
هاتي حله وحطيها علي
النار
ضيفي عليها زيت البصل
وكمان الثوم حوالي معلقه ونصف
قبل تسويه الثوم ضيفي
الطماطم ومعلقتين الصلصه ونصف معلقه ملح ونصف معلقه كمون كده خلصت صلصه الكشري
دقه الكشري
حله علي النار فيها
زيت البصل وانتظري حتي يسخن وبعدين حطي معلقه كبيره ثوم قومي بتشويحه علي النار وضيفي نصف معلقه كمون
وقلبيهم كويس حطي
عليه كوبايه خل وكوبايه مياه وربع معلقه ملح واعصري عليهم لمونه واتركي المكونات
تغلي
وبعدين نزليها من علي
النار حتي تبرد
هاتي طاسه وقليل من
الزيت وحطي عليها معلقه كبيره شطه وكمان حبه طماطم مقطعه وقلبيه دقيقه علي النار
ونزليها
وكده جهزتي اجمل طبق
كشري
إرسال تعليق