U3F1ZWV6ZTIxMjc3MDc1NTYzMTAzX0ZyZWUxMzQyMzQxOTExMjEzNg==

طريقة عمل الطعمية

 تعتبر الفلافل من الاكلات المشهورة جدا في مصر خاصة علي الإفطار تعرفي علي طريقة عمل الطعمية زي المحلات او المطاعم ليست صعبة سوف نقدم لكم كيفية طريقة عمل الفلافل  وعجينة الطعمية في المنزل بصوره سهلة التحضير بشكل بسيط بالصور .

مكونات الطعمية المصرية بالفول المدشوش في البيت .

الفول المدشوش نصف كيلو منقوع لمدة 12 ساعة او ليلة  في الماء .

 خضار بصل اخضر. شبت والكزبرة , والبقدونس والكرات .

حوالي 10 فصوص من الثوم .

2 ملعقه كبيرة ملح .

نصف ملعقة فلفل أسمر .

الملح حسب الرغبه .

2ملعقة كزبرة .

4ملعقة كمون .

1بصلة متوسطه .

1ملعقة بيكينج باودر .

خطوات و طريقة تحضير عجينة الطعميه .

قومي بتصفية الفول من الماء بعد ان يصبح كالعجين ونضعه في وعاء مناسب .

افرمي الخضره في الكبة مع التوابل والثوم والبصل .

ضعي المكونات مع الفول واستمر في ضربهم في الخلاط .

بعد فرمهم جيدا نحفظهم في فريزر الثلاجه .

وعند الطهو اقلي اقراص الطعمية في زيت غزير .



طريقة عمل الطعمية





طريقة عمل طعمية محشية .

المقادير المطلوبه لعمل عجينة الطعمية .

نصف كيلو من الفول المدشوش .

ربع كوب كرات مفروم في الخلاط الكهربائي .

نصف كوب من البقدونس .

10 فص من الثوم .

1بصله متوسطه الحجم .

نصف كوب من الكزبرة .

زيت للقلي .

2 ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة .

ملعقه صغيرة من الملح .

1ملعقة كمون .

1ملعقه بيكنج باودر .

ربع كوب بصل اخضر مفروم .

حشو عجينة الطعمية .

1بصله متوسطه مفرومه واخري طماطم .

ملح زيت بابريكا .

فلفل اسود كون .

2ملعقة شطه .

لتغليف الفلافل سمسم وشطة .

طريقة عمل الطعمية المصرية .

نقع الفول ليله كاملة في المياه بعد غسله جيدا .

نصفي الفول المنقوع ونضعه في الخلاط مع البصل والكزبرة الخضراء والثوم  .

والقدونس والبصل الاخضر والكزبره الخضراء والكرات ويتم فرم المكونات .

نتبل الخليط بالكمون والكزبرة الناشفه والملح والبيكينج باودر .

ضعي الزيت في مقلاه علي النار وضيفي البصل ايضا حتي يذبل ثم نضيف الطماطم وقلبي حتي تتسبك .

ضيفي الكمون والشطه والملح والبابريكا والفلفل الاسود وبعد التقليب نزلي مكونات  الطعمية من علي النار حتي تبرد  .

سخني زيت غزير في مقلاه علي النار .

خذي قطعه من هذا الخليط وقومي بتشكيلها كرات صغيره واعملي تجويف في نصف عجينه الطعمية وضيفي فيها الحشو وأقفلي العجينه جيدا .

بللي اطراف  يدك ماء وألمسي السمسم ثم الفلافل .

ضعي اقراص الطعمية في الزيت وقلبيها علي الجانبين حتي تستوي .

اخرجي الفلافل علي ورق مطبخ حتي تجف من الزيت الزائد .

ضعي الطعمية  في طبق وتقدم مباشره ساخنه .

طريقة عمل الطعمية بالحمص .

ضعي الحمص المنقوع في الخلاط مع الثوم وعصير الليمون والبقدونس والبصل واخلطي هذه المكونات ثم ضيفي الكمون والملح 
والبكينج صودا والكزبرة وعندما يمزج الخليط معا ضعي عجينة الطعمية لمدة ساعه تقريبا.

مقادير الفلافل .

كوب من الحمص المجفف المنقوع لمدة ليلة .

زيت للقلي .

3 ملاعق دقيق .

ملعقة صغيرة عصير الليمون واخري بيكينج صودا .

ملعقه سمسم .

فلفل احمر فلفل اسود ملعقه ص كزبره  الكل مطحون .

ملح حسب الرغبة .

حزمة بقدونس .

بصلة ص مفرومة .

5 فصوص ثوم .

طريقة عمل الطعمية الفلافل

نضع الحمص في الماء حتي يلين ثم نصفيه الي ان يجف .

ضعي الحمص في وعاء ثم نضيف البقدونس .

افرمي الثوم والبصل وذلك بعد تقشيرهم .

نضع الحمص مع الثوم والبصل ونضيف الملح والكزبرة والكمون ورشة فلفل اسمر .

ضعي الخليط في الكبة وقومي بفرمهم علي اقل درجه .

نضيف ربع ملعقة صغيره بيكينج صودا الي الخليط .

ضعي ملعقة عصير الليمون الي المكونات ويفضل ان تكون عجينه الطعمية خشنة .

قومي بنقل مكونات الفلافل هذه الي وعاء عميق ثم نضيف 2 ملعقة الدقيق والسمسم وقلبي الخليط .

نضع الزيت في مقلاه واسعه علي النار ويفضل ان يسخن جيدا لتحصلي علي الطعمية المقرمشة .

قم بعمل الطعمية علي طريقة كرات صغيره أو أقراص وانزليها في الزيت وقومي بتقليب الطعمية .  

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق

إرسال تعليق

الاسمبريد إلكترونيرسالة